משחה בשבת באוזן

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
שאלתי את זה מקודם ואמרו לי שאני צריך לפרט יותר באימייל אבל אי אפשר לשלוח
בשבת האם מותר למרוח משחה שאינה נבלעת בעור באמצעות מקל אוזניים בתוך האוזן?
המשחה נועדה למנוע גירודים באוזן עצמה מחמת שיש יובש בפנים
צריך לשים את המשחה באמצעות מקל שמורחים עליו את המשחה אז שמים בתוך האוזן קצת בפנים
את המשחה שמים בבוקר וערב פעמיים ביום דהיינו שבשבת בבוקר אני גם צריך לשים את זה ולשים את זה שלושים יום רצוף

והמשחה עצמה נשארת על העור במהלך כל היום האם מותר לשים את זה?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל אסור לעשות זאת בשבת, ואינני רואה בעיה מהותית אם אתה מדלג פעם אחת, אתה שם ממש לפני שבת וממש אחריה, ונמצא שדילגת רק את של שבת בבוקר, זה לא יגרום כל נזק. במקרים קשים ניתן להתיר להניח את המשפחה בלי למרוח, פשוט לשים על המקום היבש.

רפואה שלמה