לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פרזי ביום ט"ו בירושלים – מנהג המקום

שאלה:

שאלתי על מוקף שהיה בעיר פרוזה וחזר לעירו. אך השאלה באופן שחזר בט"ז ולא בט"ו [היינו ביום ראשון] האם צריך לאכול סעודה מדין חומרי המקום, ומדוע לא?

תשובה:

לא שייך חומרי מקום שבא לשם, עד כמה שאין לו את כללי חלות החיוב במקום… כלומר, הואיל וכל ירושלמי שלא היה ביום ט"ו לא נוהג לגביו פורים כזה, לא שייך בזה מנהג המקום. מנהג המקום הוא כאשר כל בני העיר בתנאים של אותו אדם נוהגים בדבר מסויים, והוא אינו נוהג בכך לפי מסורת מקומו הקודם או מסורת אבותיו.

פורים שמח.