Ocd וטהרה

שאלה:

שבוע טוב לרב
2 שאלות שחשבתי כל השבת אם לשאול כי נראה לי שזה מה ocd אבל בעז"ה מקווה שהטיפול הפסיכולוגי שהתחלתי יעזור לי.
1. אתמול לאחר יחסי אישות נכנסתי לשירותים והרגשתי נוזל שיוצא ממני . לא יודעת אם בעומק ואיך להתייחס לזה?
2. מחילה מהרב על השאלה אך אם לא אשאל זה לא יתן לי מנוח . אתמול גירדתי באיזור וגם באיזור פי הטבעת . לא ביצעתי עם האצבע שום בדיקה פנימית .הרגשתי כמו פירור/ים בזמן שגירדתי. בבוקר ראיתי לכלוך שחור מתחת לציפורן והתחלתי להיות בספק אם זה מזה ואם זה דם שהתייבש ( למרות שההגיון שלי אומר שלא).
אציין שאתמול נתתי לבעלי שיסתכל על התחתונית גם לפני יחסי אישות לוודא שתקין והוא לא ראה כלום וגם במהלך היום הוא הסתכל פעמיים ולא ראה שום כתם .
נתתי לו לבדוק כי זה ימים שאני אמורה לקבל וסת ( למרות שהפסקתי גלולות) אז מוודא לפני שאין כתמים . פרישה ביצעתי כראוי מתי שהייתי צריכה.
3. היום הרגשתי כאב בטן אך לא יודעת אם לייחס להרגשה כי או שזה בגלל שאני לפני וסת או הריון .
לא להתייחס להרגשות ?
תודה רבה ושבוע טוב

תשובה:

הכל בסדר גמור ולא צריך לחשוש. לא כל כך טוב שאת מציקה לבעלך עם בדיקת הבד ושאלות חוזרות, תנסי כמה שיותר להרגע בלי זה ולתת לו מנוחה ושלווה… כל מה שאפשר לשאול אותנו ולחסוך ממנו – עדיף.

בהצלחה