מגבונים בשבת / חיתוך ירקות בשבת / סידור החדר בשבת / פתיחת אריזות

שאלה:

היי אני כבר מצטער מראש על החפירה אבל בשבת שמתי לב שכלכך הרבה דברים אני לא יודע ונמנעתי לעשות הרבה דברים

אז אשמח אם מישהו יוכל לענות לי

1. מותר לנגב עם מגבון משהו שנשפך על הרצפה ?
2. מותר לחתוך ירקות/פירות
בשבת ? ואם אני חותך את הקצה זה נחשה מלאכת בורר ?
3 . מותר לסדר את הסלון ? או את המיטה ?
4. מותר לפתוח שקיות ?
שקית של כפיות פלסטיק ? או שקית חטיפים ?

שוב סליחה על החפירה
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

1. עם מגבון לח אסור כי זו סחיטה, אבל עם טישיו רגיל זה אפשרי, ותשים בכמות רבה שלא תסחט גם אותו.

2. מותר לחתוך ירקות לסלט סמוך לסעודה, ולדעת חלק מהראשונים יש לעשות זאת מעט יותר גדול מהרגיל. חיתוך לחתיכות גדולות בכל מקרה מותר. לגבי חיתוך הקצה, אם אתה חותך את זה עם חלק מהאוכל זה לא בורר.

3. כאשר יש בזה הנאה בשבת שיהיה מסודר – ודאי מותר, אבל חדר שלא נכנסים אליו והמטרה היא לצורך מוצאי שבת, זה אסור משום הכנה.

4. מותר לפתוח כל אריזה שמרוקנים אותה בשימוש זה כמו חטיפים, לגבי כפיות תרוקן לשקית אוכל.