פורים לנשים בבידוד

שאלה:

שלום,
אני באה ממשפחה שיש בה רק נשים, ובהן אמא ואחות שבשל מצב הקורונה לא מוכנות לצאת לבית כנסת. בנוסף, אני עצמי עובדת ביום שישי רצוף עד הצהריים בעבודה אינטנסיבית מאוד בסביבה חילונית ללא אפשרות לשמוע קריאת מגילה.
הייתי רוצה לדעת:
1- האם בשל מצב הקורונה יש היתר לקרוא מגילה שלא במניין?
2- עד איזו שעה אפשר לקרוא מגילה? (אם מחר אני אקרא רק בשלוש בצהריים זה ייחשב?)
3- אם אני מחלקת משלוחי מנות כבר מהערב זה נחשב? (מחר לא יהיה לי זמן)

תשובה:

שלום וברכה

1. אפשר לשמוע מגילה גם בשעה 3:00 אחה"צ, אבל צריך מגילה כשרה, אם יש מי שיקרא לכן זה מצויין, אם אין, תשיגו מגילה כשרה משכן וכדומה, אחת תקרא במתינות והאחרות יעקבו אחריה בחומש שהיא לא משבשת ניקוד. טעמי המקרא אינו מעכב.

2. משלוחמנות זה דוקא ביום, אבל זה לא אורך זמן, אפשר אחה"צ לשלוח לידידיה אחת וזה בסדר.

פורים שמח ושבת שלום.