עדשות רכות – חציצה בטבילה

שאלה:

בס"ד,
האם עדשות מגע רכות מהוות חציצה בטבילת אשה להצריכה לטבול בדיעבד?
ומה הדין לטבילת גברים בערב שבת?

תשובה:

שלום וברכה

אכן עדשות מגע חוצצות, ואפילו בדיעבד שטבלה איתן נראה שיש לחשוש ולחזור ולטבול. בטבילת גברים אין הקפדה על חציצה במיעוט שאינו מקפיד ולכאורה גם זה בכלל, אף שודאי מהודר יותר להסיר.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה יו"ד סי' קד, שאף שאדם מעוניין בעדשות מגע זה נחשב מיעוט המקפיד, כיון שהוא מוכן לסבול צער כדי לראות טוב, אבל בעצם אם אפשר היה לו היה מעדיף בלעדיהן, בשונה מדבר הנעשה לנוי. וכמו כן מקפידים להסירן בלילה.

שבת שלום.