סיר שנפל לתוכו מאכל חתולים טרף

שאלה:

שלום , יש לנו סיר אחד שבו אנחנו מכינים לחתולה שלי חזה עוף , לפני בערך שבוע תוך כדי שהחזה עוף התבשל נכנס גרגיר בגודל של גרגיר חומוס מהאוכל של החתולה שלי לסיר כמובן שהוא לא כשר , היום אמא שלי הפתיעה אותי והכינה לי בסיר הזה מאכל שרציתי הרבה זמן אבל היא לא ידעה שנכנס בסיר הזה גרגיר של האוכל הלא כשר ואני לא רוצה לומר לה כדי לא לבאס אותה מה לעשות מותר לאכול מהאוכל שהיא הכינה בסיר ?כי הוא גם היה נקי

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכבר חלפו יותר מ24 שעות מאז שנכנס הגרגיר הזה, המאכל שלך לא נאסר. אבל ככל שלא היה בחזה עוף פי שישים כנגד הגרגיר, יש להכשיר את הסיר על ידי הגעלה. שוב, האוכל הזה מותר, אבל אסור להשתמש בו מכאן ולהבא להכנת מאכל אדם ללא הכשרה אלא אם כן היה באוכל הכשר פי שישים כנגד האסור.

שבת שלום ופורים שמח.