ברכות המגילה / אבל בפורים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. אישה ששומעת קריאת מגילה מגבר , מברכת על מקרא מגילה , על הניסים ושהחיינו או שדי לה לענות אמן אחרי הברכות הללו שמברך קורא המגילה ויוצאת ידיי חובה ?
2. אישה שענתה אמן גם על ברכת שהחיינו ביום הפורים נחשב לה שברכה על שאר מצוות היום כמו משלוח מנות ומתנות לאביונים למרות שלא ברכה ממש אלא רק ענתה אמן ?
3. אבל שיושב שבעה על אימו , ופורים חל באמצע ימי השבעה , מותר לו לשבת על כסא רגיל בפורים ולסעוד סעודת פורים עם בשר ?
4. אבל בשבעה יכול לרחוץ גופו וראשו בערב שבת רק מפלג מנחה או שרשאי כחצי שעה קודם פלג מנחה ?
5. אבל על אימו יכול ללבוש את החולצה הקרועה גם ביום הפורים ולהסירה רק סמוך לכניסת השבת ? והכם רשאי גם להחליף מכנס ושאר הבגדים או רק את החולצה הקרועה ?
6. במוצאי שבת , מייד עם צאת השבת חייב להחליף את החולצה וללבוש שוב את החולצה הקרועה לאחר שמברך " המבדיל " ?

תשובה:

שלום וברכה

1. די לה לענות אן אחר ברכותיו, הציבור יוצא ידי חובת הברכות מהקורא.

2. כן, בתנאי שכיוונה על כך בשעת הברכה, בכל מקרה לא חוזרים ומברכים.

3. מותר.

4. אבל בשבעה אסור לרחוץ את גופו, רק פניו ידיו ורגליו בפושרין, אבל לא נראה לי שאביך ממש שואל מה לעשות, וזה לא תפקידך לדרוש ממנו לקיים דבר כזה או אחר, אם ירצה לדעת תאמרי לו.

5. לא לובש בפורים את החולצה הקרועה.

6. במוצאי שבת מיד אחרי הבדלה מחליף.

פורים שמח ובשורות טובות.