פורים – הסוד

שאלה:

בסד
פורים נחשב במעלה רוחנית אדירה אפילו מעל יום כיפור. האם ניתן לשער מדוע בתפילות של החג אין אפילו קדושת כתר אחת? כאשר לקדושת כתר זוכה מוסף ראש חודש בכל אחד מחודשי השנה?
פורים שמח

תשובה:

פורים זה חג שכולו סוד, עולם של הסתר גדול שרק מי שמביט היטב לעומקו מוצא בו את בורא העולם, זה לא חג שבורא העולם מתגלה בו בכתרו, זה חג של מציץ מן החרכים… תשע שנים נמשך סיפור המגילה, רק מי שקושר את כל המאורעות זה לזה כמו בסיפור המגילה רואה השגחה פרטית דקה מאחורי הקלעים…

פורים שמח.