עשיית מלאכה בפורים

שאלה:

תפקידי לסדר ספרים בבית המדרש.
בשכר לפי שעות.
בליל פורים כנראה יהיה צורך לסדר, האם מותר בשכר?
(קשה לי לסדר בשלמות ללא שכר)
אומנם השבוע כבר דברתי עם האחראי. והוסיף לי מעט תשלום על חשבון הימים הבאים. האם זה היתר לקחת את הכסף – הבלעה, או שעדיף שלא.
או להוציא כנגדו להוצאות פורים.

שאלה זו יש גם בחול המועד.
כך ש

תשובה:

בליל פורים אין איסור עשיית מלאכה, רק ביומו, ואף שיש שהחמיר בזה, כאן שזה צורך מצוה וגם לא ממש מלאכה אלא שכר טירחה, יש להקל. לגבי חול המועד תיקח בהבלעה.

מקורות:

ראה שו"ע תרצו, א ובביאור הלכה שם, וע"ע שו"ת חתם סופר סי' קצה שהחמיר גם בלילה אבל השיגו עליו האחרונים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה ההלכה בזה בתשעה באב.
    האם לסדר מעט את ספרי בית הכנסת בלילה לצורך שחרית.
    או רק אחרי חצות היום.
    וגם האם לסדר אחרי חצות היום באופן מלא (אם יהיה לי כח) או רק לסדר מעט.
    והשאלה אם מותר לסדר אז, אם מותר בשכר כרגיל.