האם כתיבת דברי תורה במחברת נחשב כלימוד תורה

שאלה:

היי,
שמעתי המון שיעורים של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שמדבר על כמה חשוב לכתוב דברי תורה, ושככה אפשר לזכור יותר את הדברי תורה
אז רציתי לשאול שאלה קטנה לגבי זה – האם כתיבת דברי תורה במחברת זה נחשב כלימוד תורה ?
ושוב תודה רבה לכם, אתם עוזרים לי ממש, תודה וחג שמח!

תשובה:

בודאי מקיימים בזה מצות תלמוד תורה, אין שאלה בכלל.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אולי כוונת השואל אם מצוות לימוד התורה הוא רק ב"פה",
    כמו שכתוב "בפיך" ובלבבך וכ'
    וכן "והגית" בו יומם ולילה 'הגה'
    הוא דיבור היוצא מהפה,

    ואם באמת מצוות לימוד התורה הוא גם בכותב ד"ת אם אפשר מקורות לזה.

  2. ידוע בביאור הגר"א בתחילת סי' מז כתב שמברכים על לימוד תורה בהרהור, אמנם יש חולקים שם, אבל גם לדעתם הסיבה היא כי ברכה זה דוקא על מעשה, ולא בגלל שאין מצוה בלימוד כזה.

  3. כתיבת דברי תורה לפי דעתי הוא הזמן שמקדיש הכותב לחפש וייגע בין הספרים הרי זה לימוד תורה בשלימותו. אם זה פרשיות התורה. אם זה הלכה . אם זה חידודים בדברי תורה ועוד.. עד השלמת הספר. כי הספרים הם פאר שם טוב לכל מתעסק. כי זה כתר תורה עם שם ווב.