דברי תורה וקדושה מול קיר השירותים

שאלה:

שלום,
אם אני לומד תורה,ויש אחרי קיר שכנגדי חדר שירותים
מותר לי ללמוד שם תורה?
ואם שוהה שם אדם,מה הדין?
תודה רבה!

תשובה:

מותר ללמוד שם, בזמנינו אין טינוף על הקירות וגם הטינוף לא נצבר אלא משטף החוצה.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' פג. וראה בס' הליכות שלמה פרק כ הערה לח שהגרש"ז אויערבך הורה בזה כדעת החזון איש שבבית הכסא שלנו אין להקפיד, ובס' דעת תורה למהרש"ם גדול המשיבים בדורו בסי' זה הורה להקל בקירות שלנו שהם עבים, וראה שם בהערה מהגאון הצדיק נכדו רבי שלום שבדרון שכן הורה לו הג"ר דוד בהר"ן מגדולי מורי ההוראה בירושלים, שכיון שטחים את הכותל גם מבחוץ, הרי שבזמנינו הוא מיועד לשני הצדדים ומותר. וכן הובא לקולא בס' ארחות רבינו ח"א ק"ק ותפילה סעי' כח בשם מרן הסטיפלר בעל הקהילות יעקב [אלא שנהג לשים וילון על הדלת מחמת שבפתיחתה באמצע התפילה יכולים להכשל אלו המתפללים כנגדה].