לבקש מחבר לטלטל עבורי בשבת במקום שיש עירוב

שאלה:

אני מתגורר בשכונה עם עירוב, חלק מהתושבים סומכים על העירוב וחלק לא.
השאלה שעולה היא :
זה מותר לאלה שאינם סומכים על העירוב לבקש מאלה שסומכים על העירוב שיטלטלו בשבילם חפצים?

אפשר לקבל מקורות לכאן ולכאן

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן נושא של מקורות, השאלה היא פשוט מה הגישה שלהם בענין העירוב, אם הם רואים בזה חומרא והידור בעלמא, הם רשאים לקבוע לעצמם את גבולות ההידור, כלומר שלענין עשיית האיסור בעצמם הם רוצים להחמיר אבל לענין איסור הנאה מפעולה אסורה בשבת, אינם חוששים ולא מחמירים, כל אחד מחמיר ומהדר כפי הבנתו, אבל אם מדובר בחשש איסור ממש, כלומר הם סבורים שהעירוב אינו מפוקח כהלכה שלא בוצע באופן המועיל על פי הלכה או כל חשש איסור אחר, אז בודאי, כשם שהם סבורים וחוששים שהעירוב פסול לגבי עצמם כך יש להם לחשוש לגבי זולתם, ואין להם להכשיל אנשים במה שהם סבורים שיש בו חשש איסור. הכל לפי הענין. ותלוי מה השאלות שיש להם על העירוב, אם הם חוששים שיש בו רה"ר גמורה כגון שיש בו דרך מפולשת וכה"ג, וא"כ הרי שאוחזים שאסור לטלטל כלל ואין לסמוך על אחר, אבל רק אם חוששים לחומרא בכל מיני שיטות כגון שלא מועיל צוה"פ או שחוששין שהעירוב נקרע וכדו', יכולים ליתן לאחר שסומך