קופאי בסופרמרקט בחול המועד

שאלה:

שלום, אני עובד בסופר כקופאי. האם בחול המועד פסח אני יכול לעבוד? בעבודה אין להם עובדים וזה נראה כמעט בלתי אפשרי להענות, האם זה נחשב מובלע? האם בכסף הזה אין ברכה? האם להתעקש אפילו אם זה יוצר אח"כ לשון הרע (שהם לא שומרי תורה ומצוות ובעוונות רגילים לרנן)? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש לך הפסד או נזק מכך שאתה לא עובד בחול המועד, יכעסו עליך וכדומה, מותר לך לעבוד, בפרט שמדובר בסופרמרקט ששם מוכרים מאכלים לצורך החג, שאת זה מותר למכור, אבל אם אתה יכול לקחת חופשה בלי שיכעסו, זה עדיף.

מקורות:

על כך שמותר למכור מוצרי מזון בחג – ראה שו"ע תקלט, י.