על הניסים – במקומות המסופקים

שאלה:

שלום,
אני גר בעיר שבה יש מחלוקת בעניין זמן חגיגת יום פורים.
שאלתי היא לעניין על הניסים.
האם יש עדיפות שהחזן ביום י"ד יהיה מהחוגגים בי"ד,או מספיק שהמתפלל יזכיר על הניסים בתפילת הלחש.
תודה רבה

תשובה:

לגבי אמירת "על הניסים" בתפילה ובבהמ"ז במקומות המסופקים, מנהג בני אשכנז לומר  בשני הימים ולא לחוש בזה להפסק (משנה ברורה סי' תרצג סק"ו בשם הפמ"ג). אולם מנהג בני עדות המזרח לומר על הניסים בתפילה ובבהמ"ז רק ביום יד' ותו לא (בן איש חי פרשת תצוה אות יד). אין כל ענין לשנות חזנים.

פורים שמח.