הכנת בירה על דעת למוכרה לגוי לפני פסח

שאלה:

שלום הרב
אני רוצה להכין בירה ביתית.
כשבועיים וחצי אחרי ההכנה הבירות מוכנות. יוצא משהו כמו 60בירות של 300 מיל.
השאלה היא האם אפשרי לי להכין עכשיו ובפסח למכור.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה רגיל לסמוך על מכירת החמץ ביחס לחמץ גמור אתה יכול לעשות זאת, אבל כיון שראוי יותר להמנע ככל שניתן מלסמוך על המכירה, ולהשאיר את האופציה הזו רק למצב של הפסד כספי וכדומה, מומלץ יותר להכין את הבירה לאחר הפסח. אבל מן הדין אתה יכול לעשות זאת, רק לא לשכוח לעשות מכירת חמץ טובה ומפורטת.