גוי הבא על יהודיה האם קיים פריה ורביה?

שאלה:

שלום לרבנים. מה דין לגוי הבא על יהודיה. האם קיים מצוות פו"ר לאחר שהתגייר?

תשובה:

שלום רב,

לא. הוא לא קיים פריה ורביה באופן זה. הרי הדין הוא שהילד אינו מיוחס אחריו כלל. כפי שאמרו רחמנא אפקריה  לזרעיה. ומאחר שהילד אינו מיוחס אחריו אינו מקיים פריה ורביה. ראה בשו"ע אבה"ע סי' א' סעי' ז' על גוי שהתגיירו הוא ובניו שהוא קיים פריה ורביה. ויש חולקים שאפילו לא התגיירו הבנים. אולם זה רק משום שהגיותו הם היו מיוחסים אחריו, כפי שמבואר שם בבית שמואל. אולם גוי הבא על יהודיה שרחמנא אפקרה לזרעיה ולעולם הילדים לא יהיו מיוחסים אחריו. וראה שם בהמשך הסעי' על עבד שאין לו חייס שלא קיים פריה ורביה.