משלוח מנות בן י"ד לבן ט"ו

שאלה:

1.בן פרזות שנותן משלוח מנות בי"ד לבן מוקפים שיאכל זאת בפורים שלו בט"ו האם קיים המצווה.
2.הגר בעיר שהיא ספק וחוגג יומיים ונתן בי"ד לבן מוקפים.האם קיים המצווה.
3.בשנה זו תשפ"א שכולם קוראים בי"ד ונתן משלוח מנות ביום זה לבן מוקפים ע"מ שיאכלם בסעודתו ביום ראשון.האם קיים המצווה

תשובה:

בשו"ת דברי משה ח"א סי' לח דן בכל זה, וכתב שלדעת תרומת הדשן שטעם המצוה להרבות אהבה ואחווה, העיקר הוא שיהיה היום פורים אצל הנותן, ולדעת מנות הלוי שהרעיון שיהיה לו סעודת פורים, העיקר שיהיה היום פורים של המקבל, ולכן לא ניתן לצאת ידי חובת כל השיטות אא"כ בן י"ד נותן לבן י"ד ובן ט"ו לבן ט"ו. לענין סברות אלו אין הבדל בין פורים משולש לשנים רגילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין בן יד שנותן לבן אמריקה שלהם באותו יום אבל בשעות שונות? יהיה חייב לתת רק כשזה יד אצל אמריקה (ואלי להמתין לזריחה באמריקה)
    כמו כן יש להעיר שאותה מחלוקת קיימת גם במתנות לאביונים

  2. 1. לכאורה נכון.
    2. במתנות לאביונים קל יותר, במשנה ברורה די מצדד לסמוך שכיון שכל החשש זה רק שמא ישתמש לפני פורים, כאשר אין חשש כזה יצא ידי חובה.