חובת קריאת המגילה לנשים

שאלה:

שלום וברכה! קודם כל תודה רבה על זיכוי הרבים הענק שלכם.
שאלתי היא:
מה חיוב נשים לגבי שמיעת מגילת אסתר?
האם אישה יכולה לקרוא לבד?
בדרך כלל אבא שלי קורא לנו בבית. הבעיה היא, אמא שלי יוצאת לעבודה בשבע בערב, ואני מסיימת לעבוד רק בשמונה בערב. מתי עדיף שאבא שלי יקרא את המגילה?
(יוצא שאו היא או אני נשמע) ואם לאחת מאיתנו לא תיהיה אפשרות לשמוע במקום אחר, מה עושים?
תודה רבה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין כל הבדל בקריאת המגילה בין אנשים לנשים, כל היהודים והיהודיות לא מוותרים על קיום מצוה זו, ולכן שתיכן צריכות לשמוע את המגילה, סיטואציה שלכן, כדאי שאמא תלך לבית הכנסת שם הקריאה בערך בשעה 6:00 ואבא יקרא לך אחרי שתחזרי, אבל שאף אחת מכן לא תפסיד את המצוה הזו שאנחנו מחכים לה כל השנה. אפשרות נוספת אם יש לו כח – שיקרא פעמיים. אשה יכולה לקרוא בעצמה, אבל היא צריכה לקרוא ממגילה כשרה ולדעת שהיא לא טועה בקריאה בדבר שמשנה משמעות.

פורים שמח.