גריל גז מבשרי לפרווה או חלבי

שאלה:

שלום לכבוד הרב
ברשותי גריל גז שלאחר השימוש אני מבעיר את הלהבות לחום מירבי וכל השאריות על הרשתות הופכות לאפר לבן ממש
לפי המדחום שמסומן בו רק 350 מעלות המחט עוברת הכל ופשוט נתקעת בסוף כך שאיני יודע בוודאות לאיזה חום מגיע המכשיר.
מה הדין לגבי שימוש בו לפרווה או לחלבי
וכן לצליית כבד לאשכנזים
(ניתן להשתמש ברשתות גם כן? או רק באש ובכיסוי ולקנות רשתות נוספות?)
אשמח אם אפשרי להרחיב בעניין. יישר כח ופורים שמח

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה בטוח שהכל מגיע לדרגת ליבון ממש, אתה יכול להשתמש אם אינו בן יומו [ליבון קל באינו בן יומו מועיל, כיון שזה נחשב היתרא בלע]. רק חייבים לזכור ללבן היטב כל פעם. כדי להמנע מחשש, הייתי קונה רשתות אחרות. דין זה אמור לספרדים, בני אשכנז נהגו שלא להחליף כלי מבשרי לחלבי, אבל מבשרי לפרווה אפשר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ליבון חמור גם צריך 24 שעות בין השימוש לבין הליבון?

    והאם לצורך פסח צריך לנקות את הרשתות לגמרי מכל האפר? או שהוא כבר מבוטל לגמרי? הכל הופך לאבק אפר לבן אבל יש גושים דבוקים קצת יותר