לתרומות לחץ כאן

ברכה על בשורה טובה

שאלה:

שלום, לפני כחודשיים אבא שלי העביר לי סכום של 300,000 ש"ח לקנות דירה, ובנוסף גילה לי שיש לי כבר שנים רבות חסכון שרשום על שמי ובו 200,000 ש"ח וכעת יש ביכולתי לקנות דירה (עם סכום נוסף אותו משכנו מקרן פנסיה של אשתי). לא בירכתי בזמנו הטוב והמטיב, והתעוררתי לשאלה האם לברך כעת?

תשובה:

לא נהגו לברך ברכות אלו על בשורה טובה בעלמא, במיוחד שכבר חלף זמן רב, אף כי זו אכן בשורה נהדרת.

שיהיו החלטות טובות ובורא עולם ישלח לכם דירה טובה במקום טוב עם שכנים נחמדים, ותבנו בית יפה ונעים חמים ומרומם למען שמו באהבה.

אשריכם שיש לכם אב שכזה..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמן!
    אך לא הבנתי, הרי מברך על כלים חדשים וכו' ואף על מעות שהמ"ב רכ"ג ס"ק כ' אומר לא לברך זה כי הוא מתבייש בקבלתם, אבל לכ' זה לא שייך כאן כי לא קיבלנו כסף בתורת צדקה וכו' ששייך בושה?

  2. כוונתי היתה כעין מה שכתבנו פעם לגבי כלים חדשים:
    המנהג הרווח היום שלא לברך על כלי בית וכדומה אפילו הם יקרים וחשובים, אלא רק על בגד חדש או פרי חדש, ראה שו”ת חתם סופר או”ח סי’ נה וסי’ קנו, ויש שנהגו מחמת כן לברך על פרי חדש ולפטור את הכלי החדש, וזאת משום שברכה כזו על כלים חדשים לא הוזכרה בגמרא ובראשונים, והיא מנהג מאוחר יותר, וכיון שהיום דור של שפע ואין כל כך שמחה בכלי החדש עדיף להמנע. כמו כן, הדבר תלוי מאוד במצבו של הרוכש, אם נחשבת היא חשובה לו באופן מיוחד ועוד ספקות, אלא שכמובן המברך לא הפסיד, שכך היא סתימת דברי השולחן ערוך ושאר אחרונים בסימן רכג.
    נכון שכאן זה משהו משמעותי מאוד והיה צורך לברך, אבל בצירוף הזמן שחלף, נראה שאין לברך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל