לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שמחה בעבודת ה'

שאלה:

למה צריך לעשות מצווה בשמחה? מה אכפת לריבונו של עולם אם פלוני נוטל ידים בשמחה או במיאוס כזה שנמאס ורק מחכים שהשבוע הזה יגמר כבר, ויתחיל עוד אחד ושיגמר גם הוא כמה שיותר מהר.

תשובה:

שלום וברכה

שאלה חשובה שאלת [כאבה לי הנימה בה שאלת, מה היאוש הגדול? בעזרת ה' תראה חיים יפים שמחים ומאושרים!] התשובה לכך היא, שאדם שמח במה שהוא רואה בו יעוד! הגשמה! שליחות! כשאדם שמח בעבודת ה' הוא בעצם מגלה שאלו חייו, הוא מבין שזו תכליתו, הוא רוצה להיות דבק בשכינה. כאשר אדם עושה זאת כמי שכפאו שד, הוא בעצם אומר, החיים שלי אחרים, הרצונות שלי אחרים, אבל מה לעשות, אני מוכרח…

בורא עולם ישלח לך שמחה בכלל, ושמחה בעבודת ה' בפרט, ותדע רק אושר ושמחה כל הימים!