שומר שאין לו לשלם אם יכול לתת סחורה

שאלה:

האם שומר שהתחייב לשלם ואין לו יכול לתת סובין כמו מזיק
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

הגמרא מונה 24 אבות נזקים וביניהם את ארבעה שומרים, והגמרא מבארת שנקראו אבות נזקים שדינם לשלם ממיטב. שיכול לשלם קרקע ממיטב או לשלם סובין שנחשב לעולם מיטב כיון שניתן למכור בכל מקום.

בהצלחה.

מקורות:

גמ ב"ק ד ע"ב ודף ה ע"א. וראה תוספות דף ט ע"א ד"ה רב הונא שכתבו שבהלוואה רק אם אין לו כסף יכול לתת קרקע. ובפועל מחייבים את בעל הבית לטרוח ולמכור ולהביא מעות. וראה סמ"ע סימן תיט ס"ק א שמחלק בין הלוואה לנזקין.