"פרוטקציות" בשוק פורים

שאלה:

לרב שלום,
היום היה לנו "שוק פורים" בת"ת ושם הייתי "בשותף" עם חבר טוב שלי.
לחבר שלי יש אח בכיתה ח' {שהם מנהלים את השוק פורים} ואח שלו עשה לנו "פרוטקציות" והזרים לנו מהקיוסק הרבה צ'ופרים…
עכשיו עלתה לי שאלה לראש והיא
האם אני צריך להחזיר את כל הצ'ופרים? בהחשב בכך שאחיו הביא לנו כרטיסים {שאיתם קונים צ'ופרים} כדי שנקנה גם לו דברים כי כיתה ח' לא יכולים לקנות…
אם צריך להחזיר-
אז איך לעשות את זה?
תודה רבה.
נ.ב. זה תופעה מאוד מאוד מוכרת בת"ת אצלנו.
שנראה לי גם שהרבנים מכירים אותה…
ודבר אחרון- הפרסים שם לא ב"שמים" פרסים קטנים כאלה…
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין היתר לתמיד בכתה ח' לחלק כרטיסים לאחים או ידידים שלא לפי הנוהל. וכן אם אין אפשרות לילדי כתה ח לרכוש כרטיסים אסור לו להעלים כרטיסים דרך חבר ולקבל מתנות, ויש בדבר משום איסור גזל, וצריך להחזיר או לשאול את הרב שאחראי על שוק פורים.

גם בפרסים קטנים שייך איסור גזל – דין פרוטה כדין מאה.

בהצלחה.