סגולת סנדקאות בברית מילה לאדם מבוגר

שאלה:

לפעמים מצוי באנשים שלא מלו להם בקטנותם רח"ל ועושים להם ברית בחדר ניתוח בהרדמה חלקית. ומכבדים הסנדק שיהיה ראש הנימול מונח על ברכיו. האם מיקרי סנדק בזה? לענין שלא אומרים תחנון במנין שלו. וכן לענין הסגולות שבזה.
מצד אחד בפועל כעת נעזרים בו, כי הראש יפול. מצד שני אין כאן את הסיוע שמחזיק התינוק וכד' שלא יזוז [וזה כעין הערמה. דהרי יכלו להניח על המיטה גם ראש המבוגר והיה נוח אותו דבר למוהל]

תשובה:

שלום וברכה

גם באופן זה יש לו כל דיני סנדק. בסנדקאות יש שני ענינים, הסיוע, והיותו כעין מזבח. העיקר הוא הסיוע ולזה לא צריך שיהיה עליו, יש שנהגו שהסנדק גם במילת קטן אינו מחזיק את התינוק על ברכיו אלא רק מסייע במילה. לכן יראה לסייע מעט ויחשב סנדק.

מקורות:

שבט הלוי ח"ח סי' ריט.