לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מתנות לאביונים באשראי

שאלה:

שלום. האם מותר להעביר באשראי מתנות לאביונים לארגון שעוסק בזה, שהרי מצד אחד הם יקבלו לחשבונם את הכסף כבר תוך יום יומיים, אבל לי מהחשבון בבנק ירד הכסף רק בתחילת החודש הלועזי שזה אחרי פורים שאז כל חיובי האשראי יורדים בבת אחת על החודש הקודם.. האם תופס הלכתית? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

האפשרות לשלם בכרטיס אשראי על ידי הקופות השונות, היא כאשר רבני הקופות מזכים כסף שקיים אצלם עבור התורמים ונותנים אותו בשליחותם לעניים בו ביום, והכסף שאתה נותן באשראי יהווה רק פרעון להלוואה הזו שאתה מקבל מהקופה. אבל אם הכסף לא יהיה שלך בו ביום, אינני אומר שאינו מועיל, אבל זה לא מהודר.