מה מברכים על יאכטה חדשה?

שאלה:

אם אני רוכש יאכטה משומשת מחו"ל, אני מסיר את השם הקודם שלה, מחדש אותה ונותן לה שם חדש. אני צריך להגיד ברכה מסויימת? הרי זה לא בית, זו יאכטה.
אז מה מברכים שהיאכטה תהיה בסדר ושאלוהים ישמור עליה וכל זה? אני יודע שבחו"ל אומרים "שאלוהים ישמור עליה וכל מי שיפליג בה" ואז מנפצים על שם האונייה בחרטום בקבוק שמפניה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותינו שיהיו לכם רק נסיעות טובות ושמחות.

על עצם הרכישה: אדם בודד מברך ברכת שהחיינו, אדם בעל משפחה שיש עוד נהנים ממנה מלבדו, יברך הטוב והמטיב.

המנהגים שהזכרת עם הבקבוק שמפניה אין להם מקור כמובן ביהדות… תקפידו על אמירת תפילת הדרך בכל הפלגה, ותקבלו על עצמכם שהיאכטה שלכם תהיה מקום ששומר מצוות, שומר שבת וכשרות, מקפיד שלא לערוך חגיגות שאין בהם שמירת צניעות וכדומה. וכך תזכו לנסיעות טובות שקטות וברוכות.

נסיעה טובה.