להתפנות בזמן העבודה

שאלה:

שלום לכבוד הרב!

1.אם אני הולך להתפנות בשירותים בזמן העבודה לאחר שההפסקה נגמרה לי האם זה נחשב לגזל?
2. והאם עליי לקזז את הדקות האלו מהשעות עבודה? וכוונתי לא לקטנים.
סליחה מראש על השאלה.
המשך יום מקסים!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להתפנות בזמן העבודה, ואין בזה חשש גזל. העובד הוא בן אדם ולא מכונה. וזה כחלק מתנאי השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה יהיה הדין באדם שסובל מבעיה רפואית של טחורים וכד, שההתפנות אורכת בלי גוזמא זמן של פי 4 או יותר מאדם רגיל.
    האם צריך רשות\מחילה מהמעסיק?

    כמו כן, מחילה על השאלה אבל באוו נושא נניח שאדם עקב בעיה רפואית שכזו זקוק להרבה הרבה יותר נייר לקינוח המקום ולספיגת הדם וכד'.

    ברוך השם אני כבר לא שם כיוון שטיפתי אבל כך היה לי לפני מספר שנים