לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טיולים וספרים שאבא לא מרשה

שאלה:

שלום לרבנים החשובים!!
יש לי חבר שאביו תמיד פוחד עליו ורוצה שהוא יהיה בתלם ביותר,
כך שאם נניח אני יקח את החבר שלי סתם לטיול, או אתן לו איזה ספר חול לקרוא ולהחכים אביו ממש לא ישמח בזה, ולחבר שלי הדבר הזה ממש מציק ולכן הרבה פעמים בהרבה פעילויות שאנחנו עושים יחד הוא אומר לי "אל תספר שום דבר לאבא שלי" ככה הרבה פעמים, ורציתי לשאול האם אין בדבר זה 'לשון הרע' או אבק..

תשובה:

אין בדבר זה לשון הרע, אני מבין היטב את אביו, וגם לא אמרת במה מדובר, אם מדובר בטיול אסור או ספר אסור, שחורג מכללי הישיבה וכדומה, או בדבר שמותר ומקובל ורק אביו חושש, כדאי להתייעץ יותר פרטני עם אחד המחנכים שמכירים אתכם היטב, כדי לסייע הן בנוגע להתנהלות של הצעירים… הן לגבי היחס והקשר של הבן עם האב. מאוד לא בריא להעלים מההורים, וגם בדרך כלל ככל שמדובר בהורים נורמטיביים, הרי שהם בעלי נסיון ונבונים ויש לילדים מה לשמוע מהם. ולכן התייעצות עם מחנך בר דעת ומבין חשובה מאוד לשניכם.

בהצלחה רבה, ויזכה אתכם הקב"ה לגדול להיות תלמידי חכמים.