טבילת כלי הניתן במתנה

שאלה:

האם כלי זכוכית שמביאים במתנה במשלוח מנות חייבים להביא טבול או שאפשר שמקבל המתנה יטבול

תשובה:

כלל לא ברור שמועיל להטביל את הכלי על ידי הנותן… לכן ישימו בפנים רק בדר עטוף, ויאמרו למקבל שהכל אינו טבול.

מקורות:

בשו”ת תשובות והנהגות ח”א סי’ תנב הסתפק בענין זה, שכן יתכן שכלי שאינו מיועד לשימוש אלא למתנה דינו ככלי העומד לסחורה שאינו חייב עדיין בטבילה וממילא גם הטבילה לא תועיל לו. הטוב ביותר הוא אם משתמשים מעט בכלי לפני שנותנים אותו, אבל לא בכל כלי זה אפשרי. כמו כן, ברור שהמקבל אינו יכול אחר כך לטבול בברכה, כיון שיתכן שהכלי כבר נטבל קודם לכן, ממילא אם טובלים לפני נתינת המתנה כדאי לספר לו על כך [אם יש חשש שיטבול בברכה].

עצה נוספת יש, לזכות את הכלי למקבל על ידי אדם אחר, וכיון שהוא כבר נעשה שלו הוא ודאי מתחייב בטבילה ואז ניתן להטבילו עבורו.