טבילת בקבוק יין או שמן

שאלה:

ברצוני לטבול בקבוק יין או שמן שהם תוצרת חוץ לאחר שהתרוקנו, וברצוני למלאתם ביין ובשמן חדש. על הבקבוקים יש תוית עם שם המוצר והיצרן. התוית מעוצבת יפה, ויש ברצוני להשאירה. האם היא חוצצת בטבילה?

תשובה:

לכתחילה יש להסיר כל חציצה, גם מה שהוא בבחינת מיעוט שאינו מקפיד, כמבואר ברמ"א בתחילת סי' קצח, אבל בדיעבד כיון שאתה לא מקפיד על כך וזה על מיעוט הכלי – אינו חוצץ.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שאלתי , כי במקרה הזה זה לא רק שאני לא מקפיד, אלא להיפך. אני רוצה שהבקבוק יהיה עם התוית שמייפה אותו. גם במקרה כזה זה רק בדי עבד?

  2. זה אחד האפשרויות של אינו מקפיד אבל לא עדיף מכך לכאורה. אם מדובר במשהו יפה אובייקטיבית שניתן לומר שהוא כבר חלק מהכלי אולי יועיל יותר.