פורים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
נכתב בלוח שנה , פורים בשישי , שושן פורים בשבת ושושן פורים משולש ביום א' . מזה אומר ? עיר שלא מוקפת חומה , כל מצוות הפורים חלים רק על יום שישי עד השקיעה ? ועל הניסים אומרים גם בשבת קודש וגם ביום ראשון ?
2. אין אומרים הלל בכלל בפורים ?
3. אם יום הקבורה חל ביום שישי שזה פורים , הנכדים עדיין חייבים בכל מצוות הפורים כולל סעודת פורים ?
4. אם הסבתא צריכה להיקבר בפורים שזה יום שישי הקרוב , וקריאת המגילה צריכה להיות באותן השעות של הקבורה , מה יעשה הנכד ? ילך לשמוע מגילה או ילך לקבורת סבתו מפאת כבוד לאב ?
5. לפי מה שהבנתי מרבני האתר , האבל לא נותן משלוח מנות ולא מקבל משלוח מנות בגלל האבל שהוא שרוי בו ?

תשובה:

1. בעיר שאינה מוקפת חומה פורים רק בשישי, וגם על הניסים אומרים רק בשישי.

2. נכון.

3. אני מקווה שזה לא אמיתי שמשאירים כך את הסבתא שבוע שלם בלי קבורה… זה מאוד לא טוב בשבילה, צריך להזדרז ולקבור. הנכדים חייבים בכל מצוות היום גם ביום הקבורה.

4. יש להתייעץ עם הרב המקומי על קריאה בשעה אחרת וכדומה, כדי להצליח לעשות הכל, רק קבורת מת מצוה שאין מי שיקבור אותו דוחה את המגילה [שו"ע תרפז].

5. האבל שולח ולא מקבל. אבל הבת יכולה להביא לו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    יש בני משפחה שאמורים להגיע וכרגע בבידוד לכן הקבורה נדחתה.
    בעניין פורים , תמיד נהגתי לומר על הניסים בשני ימי הפורים , והרי נכתב במגילה שקיבלו עליהם היהודים לחגוג את פורים גם ב י"ד וגם בט"ו , אז מדוע לא אומרים על הניסים בשני הימים ? והאם מי שאומר בשני הימים זה הפסק בתפילה ואסור לומר ?

  2. 1. חבל. לנשמה עדיף להקבר מיד ולא להמתין. אבל זה לא שיקול שלך.
    2. אין לומר אלא ביום י"ד, בדיעבד מי שאומר בט"ו זה לא הפסק.