משלוח מנות – ילדים הסמוכים על שולחן ההורים

שאלה:

בחורה בת 22 שסמוכה עדיין על שולחן הוריה, האם צריכה לתת מעצמה משלוח מנות או שהיא יוצאת ידי חובה במה שהוריה נותנים לשכנים בשם כל המשפחה?

תשובה:

רבים סוברים שבאופן זה הבנים פטורים ממצוה זו, כך הובא במקור חיים לבעל החוות יאיר, ובלקט יושר  ובאשל אברהם ועוד פוסקים, אלא שאף על פי כן צידדו להחמיר בזה לכתחילהוכן המנהג הרווח להחמיר בזה שהבת צריכה לתת ולקיים את המצוה. מעיקר הדין היא יכולה לצאת ידי חובת מצוה זו במשלוחים שהיא לחברותיה אף שהמאכלים אינם שלה, ואינה צריכה שהמנות יהיו משלה בדוקא [אבל לא במה שניתן בשם המשפחה לשכנים], ויש שהחמירו בזה, ולדעתם יש להקנות לה את המצרכים שיהיו שלה. על המקורות לכך ראה כאן.