לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

למה צריך להתפלל?

שאלה:

איך אדם שבוטח בה' ומאמין שהכל לטובה יכול להתפלל בשברון לב על דברים שצריך להם? הרי הידיעה שהקב"ה דואג לך מרגיעה את הנפש והתפילה על הצורך כבר לא בוקעת מעומק הלב

תשובה:

שלום וברכה

בעצם שאלתך עמוקה יותר, למה בכלל להתפלל, הרי ממה נפשך, מה שמגיע לך יגיע לך ומה שבורא עולם לא רוצה להביא לך, מה תועיל תפילה?

התשובה לכך, היא שכיון שהתפילה היא ביטוי לאמונה וכלי להעצמתה, בורא העולם יצר מציאות כזו שגם דברים שאמורים לבוא לאדם, לעיתים לא יבואו אליוללא תפילה, וכפי שכבר מבואר בפרשת בראשית לגבי עצם הבריאה, על הפסוק "ואדם אין לעבוד את האדמה" ופירש רש"י שאין אדם המכיר בטובתם של גשמים להתפלל עליהם, כלומר גשם לא ירד והצמחים לא יצמחו עד שלא תבוא על כך התפילה! כך יש לנו תלות בבורא עולם, ומתחזקים בידיעה בהשגחתו התמידית. לכן יש להתפלל בשברון לב כדי באמת לזכות למה שנדרש לנו.

יום טוב ושיתקבלו התפילות.