פגיעה במכונית

שאלה:

אדם שפגע ברכב באופן קל מאוד שוודאי לא מוריד את הרכב במחיר
האם מצד הדין צריך לשלם כיון שאין כאן נזק וא"כ כמה ?
ואם פטור האם חייב בדיני שמים.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם המכה דרושה תיקון ומקובל להוציא הוצאה כדי לתקן את הנזק, חייב המזיק לשלם דמי תיקון. אם לא מקובל להוציא הוצאה גדולה כדי לתקן את הנזק, או שלא נצרך להוציא הוצאה לתקן את הנזק וגם אין ירידת ערך פטור המזיק בין בדנ"א בין בד"ש.

בהצלחה.

מקורות:

נזק שלא מקובל לתקן, כגון מכת פחחות ברכב ישן שלא מקובל להוציא הוצאה גדולה על רכב ישן, והדרך לסבול את הנזק, סובר החזו"א (ב"ק ו, ג) שפטור המזיק מהוצאות התיקון ועליו לשלם ירידת ערך בלבד. ואם אין גם ירידת ערך פטור המזיק לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוצאה גדולה נמדדת לפי המכה והרכב, אם מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן את המכה. ואם מקובל להוציא הוצאה לתקן את הרכב הספציפי – ותלוי בין רכב חדש לרכב ישן.