משלוח מנות לאדם שאינו מברך

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשלוח משלוחי מנות לאחים שלי ומשפחה שאינם דתיים, האם יש בזה בעיה משום שקרוב לוודאי לא יברכו על המשלוח?

תשובה:

הכי טוב לתת להם מתנות במקום אוכל, משהו יפה לפורים. אם זה לא אפשרי ומתבקש לתת משלוח מנות ואחרת זה מעליב, יש להקל, כהןראתו הידועה בזה של הגרש"ז אויערבך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אוסיף על דברי הרב ,אם היית יודע שהאוכל הזה יעשה להם חלילה קלקול קיבה ודאי שלא היית מביא להם ועונשי השם לא פחותים כמובן..