מורה שהחרים חפץ והתקלקל החפץ

שאלה:

אני מורה ותלמיד הפריע בשיעור ונאלצתי לקחת לו את הכדור ולהחרימו לשבועיים. ואז יצא שהיה סגר במערכת החינוך והכדור נשאר בבית הספר. כשחזרנו ראיתי שיש חור בכדור והוא כבר לא טוב. חייב לו כדור?

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לשמוע איך אירע החור, האם משיהו חורר את הכדור או שהיה חור שהתרחב. או שמא היה באונס.

המורה שהחרים את הכדור חייב להחזיר לו כעבור זמן, ודינו של המורה כדין שומר חנם, ולכן אם החור נעשה מחמת פשיעה, חייב המורה. ואם לא היה בפשיעת המורה והניח במקום שראוי לשמור את הכדור אינו חייב לשלם.

בהצלחה.