חובת תשלום על נזק בשכירות

שאלה:

שלום רב
אני משכיר חנות שברשותי, והדלת בחנות נשברה והיו צריכים לתקנה. השאלה היא על מי החובה לשלם את התיקון.
לשון החוזה הוא:
השוכר יהא אחראי לבדו, באחריות מלאה ומוחלטת, לכל נזק והפסד שיגרם לתכולתו שבמושכר ו/או לכל מתקן ממתקניהם ו/או לכל אדם או תאגיד, לרבות למשכיר וכל מי שבא מטעמה ו/או לשוכר ו/או לעובדיו מועסקיו מוזמניו מבקריו ו/או לקוחותיו ו/או מבקרים בבנין מי שבא מטעמו ו/או לצד ג' כלשהוא, זאת למעט נזק שנגרם בזדון ע"י המשכיר.
לכאורה כתוב כאן בפירוש שחובת התשלום על השוכר, השאלה היא האם זה נכון.

תשובה:

שלום וברכה,

הנוסח הנ"ל שנכתב בחוזה מחייב את השוכר לשלם הוצאות תיקון של הדלת גם אם הנזק נעשה שלא מחמתו ושלא בפשיעתו.

בהצלחה.

מקורות:

אין שמירה לקרקע (שו"ע חו"מ סימן שא) ולכן שוכר חנות שאירע נזק לחנות [למעט מטלטלים] אינו חייב באחריותם. אלא שאם מתחייב באחריות חייב לשלם.