הצורך בהוצאת 2 ספרי תורה

שאלה:

השבוע היה צריך להוציא 2 ספרי תורה בשבת בא אחד רוצה שיקראו בספר שלו אמר נוציא רק ספר אחד אחרי שנגמור את פרשת השבוע נגלול את הספר ותוך כדי נגיד לשום יחוד לפרשת זכור וכך לא יהיה טירחא דציבורא האם זה מעשה נכון או מתי שיש 2 ספרים  לקרוא המנהג להוציא 2
תודה

תשובה:

אחר שתיקנו להוציא שני ספרים משום כבוד הציבור וטורח הציבור, אין לשנות ממנהג ישראל, גם אם הציבור מוכן לטרוח ומוחל על כבודו. אמירת לשלם יחוד גם למי שנוהג בה לוקחת שניות ספורות.