ברכת שהחינו בבוקר ביום ששי השנה בירושלים

שאלה:

השנה עקב פורים משולש קוראים את המגילה בירושלים ביום ששי בבוקר.
האם מברכים שהחינו לפני קריאת המגילה ביום ששי? הרי ברכת שהחינו בשנה רגילה מברכים בבוקר בט״ו עקב משלוח מנות אבל השנה המשלוח מנות מקיימים ביום ראשון בט״ז.

תשובה:

שלום וברכה

לא נכון שמברכים בגלל המשלוח מנות, מברכים בגלל שהקריאה בבוקר היא מדברי קבלה וחשובה יותר מהקריאה בלילה שהיא רק מדרבנן, נכון הדבר שמכוונים גם לפטור את המשלוח מנות ומתנות לאביונים וסעודת פורים, והנדון האם גם בשנה זו מכוונים כך, שהרי זה יהיה ביום ראשון, ובס' פורים המשולש לרבי שריה דביליצקי פרק ב סעי' יח כתב שגם בשנה זו מכוונים על המצוות שיקיים ביום ראשון.