אזכרה ביום ה-30

שאלה:

שלום
אמנו נפטרה ביום ב' באדר, ויום ה-30 לאבלות שלנו יוצא ביום ב' בניסן.
האם ניתן להקדים את הסעודה וגם את העלייה לקבר ליום כ"ו באדר [10 במרץ], באופן שהעלייה לקבר יהיה אחר הצהריים [יום רביעי] והסעודה תהיה בערב [יום רביעי בערב]?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתם נוהגים שלא לעלות לקבר בחודש ניסן, אז אין צורך לעלות בכלל [כי בשנה הראשונה לא עולים מעבר לזמנים הקבועים בהלכה], את הסעודה תעשו מתי שתרצו. אבל אם אתם לא נוהגים כך, אין לשנות מהתאריך הנקוב.

בשורות טובות.