על מי מוטל איטום המרפסת

שאלה:

שכן שהמרפסת שלו לא אטומה ומחלחלים מי גשמים לדירה שמתחתיה חייב לאטום או לא?
האם הוא יכול לטעון שהוא לא מזיק ורק הגשם מזיק?
ובמקרה שהרטיבות פגעה בסיד של התקרה האם צריך לשלם על צביעתה

תשובה:

שלום וברכה,

בעל המרפסת חייב לתקן את האיטום כדי שהמרפסת שלו לא תזיק את השכן מתחתיו.

לגבי נזקי הטיח של השכן התחתון אם לא הייתה התרשלות מצד בעל המרפסת, פטור המזיק. ואם הייתה התרשלות מצידו ולא תיקן את המפרסם נחלקו הפוסקים במים שמחלחלים ומזיקים האם זה בור או אש, ונפ"מ לנזקי כלים וקירות.

בהצלחה.

מקורות:

עוד חזון למועד..

הצטרף לדיון

תגובה 1