צוואה הדדית

שאלה:

שלום וברכה
בכתיבת הצוואה הדדית עם נתינת הרשות לבן הזוג לשנות את נוסח הצוואה בעתיד אחר מות השני, ברצוני להוסיף תנאי בלשון כדלקמן 'והאמור בתנאי גמור שאם וברצונה להינשא אחר מותי, ייחתם הסכם ממון קודם נישואיה שבו יישמרו כל הזכויות לילדיי כדלקמן ואם תמאן הרי שכל רכושי ירושה לילדיי כפי המפורט לקמן באות ב '. וכמובן שתנאי זה גם אצל צוואת האישה, כשעל צוואתה בעלה מתחייב בקניין אודיתא וסודר לפרוע את מתנותיה והתחייבויותיה מירושתה.
האם נוסח זה מועיל לחייב את הבן זוג בהסכם ממון או שישנה דרך אחרת? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

יש להוסיף שאם לא יכתוב הסכם ממון הרי מקנה את כל רכושי מעכשיו לילדי.

ואם תמאן הרי שכל רכושי ירושה לילדיי מעכשיו כפי המפורט לקמן באות ב

בהצלחה.