עבודת גמר שנערכה עבור לקוחה – למי שייכת?

שאלה:

אני זקוקה לעבודת גמר. יש מישהי שקנתה עבודה ומוכנה לתת לי אותה. השאלה האם צריך לקבל הסכמה ממי שכתבה את העבודה או כיוון שהעבודה נקנתה הקונה יכולה להעביר את העבודה הלאה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בעלות של העבודה שייכת לעורכת של העבודה. ולמרות שהעורכת ומכרה ללקוחה שלה, עדיין הבעלות שייך לה. ודינה ככל סופרת פרילנסרית – עצמאית שזכויות היוצרים שייכת לסופרת. ומאחר והעבודה של העורכת יש לה סמכות לאסור להעביר את העבודה לאחרים, ויש לבקש רשות מהעורכת להשתמש בעבודה שלה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.