לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכנסיים לאחות בבית החולים

שאלה:

לכבוד הרבנים. אחות בבית חולים ללבוש מכנסיים (של אחות )וטענתה שזה יותר צנוע לעבוד כך מאשר עם חצאית יש מקום להקל?

תשובה:

אין מקום להקל וזה לא נכון, שתלבש חצאית ארוכה וצנועה, כמו כל האחיות הדתיות.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני רוצה רק להעיר: זה לא יותר צנוע מחצאית, זה שקר. המכנסיים של האחיות דקים וכמעט שקופים.

    ראיתי שהרב הלל מאירס כתב שלכתחילה יש לה לעשות כל השתדלות שיאפשרו לה ללבוש חלוק ארוך שיכסה את המכנס. אם זה לא אפשרי יש מקום להקל ללבוש מכנסיים אלו, ומן הראוי שהם יהיו רחבות מהמידה.

    במקורות ציין להגר"י זילברשטיין שליט"א בספר חשוקי חמד מסכת מכות (עמודים קעה-קעו). וע"ע בספר אהל יעקב הלכות לא ילבש (עמוד קמא, קנא, קנט-קס, קסד) שהביא תשובות מכמה פוסקים שליט"א בעניין זה.

    ולענ"ד, כאמור, טעה בזה – וטעו הכותבים כך – כי כנראה לא מכירים את מציאות המכנסיים של האחיות שרחוקים מצניעות כרחוק מזרח ממערב (אני ראיתי בשהותי בבית החולים).