לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כפית האב למול את בנו

שאלה:

בס"ד
מבואר בשו"ע יו"ד רס"א שאם האב לא מל את בנו ב"ד מלין אותו. מה הדין אם יש להם אפשרות לכפות את האב שהוא עצמו ימול [או ישלח שליח] האם גם בכה"ג הב"ד מל או שבכה"ג הם יכפו את האב כמו שבכל מ"ע שאדם לא מקיים הב"ד כופין אותו.

תשובה:

שלום וברכה,

יש מצווה על האב למול את בנו, ולכן גם אם ב"ד ימולו תתבטל המצווה של האב שימול את בנו, הבית דין אינם שליחים של האב אלא זה מצווה אחרת שאם האב לא מל אז החובה לבית דין. ולכן אם יש אפשרות לכוף את האב יכפו על האב כדי שתקיים המצווה של האב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    אם כדבריכם מדוע כתב הרמב"ם [פ"א מהל' מילה ה"ב] שאם האב אינו רוצה למול מלין אותו "בעל כרחו" משמע שהאב נמצא כאן ועושין כן בעל כרחו של האב, ולא כתב בזה"ל: "כופין אותו למול ואם אין בידם לכופו ימולו הם בעצמם"

  2. הרמב"ם לא עוסק בדיני כפיה אלא בדיני הסדר של דיני מילה שאם האב לא מל המצווה עוברת לבית דין, אבל אה"נ בי"ד יכפו כשם שכופים על כל המצוות.