קרקע בשנת שמיטה הרשומה על שם סבא שנפטר, ואחרים זורעים בה

שאלה:

לסבא שלנו היה קרקע חקלאית באזור הצפון, שרשומה על שמו בטאבו גם כיום.
מחמת יורשים רבים ושווי נמוך של הקרקע אף אחד לא מטפל בענין הירושה
התברר לנו שקרקע זה נמצאת בין שדות רבות ויש מישהו שמשתמש וזורע שם דברים
עד כמה אנחנו מחויבים לדאוג שבשנה הבאה שנת שמיטה הקרקע תהיה מושמטת
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שחובתכם כבעלים לדאוג לכך שהקרקע תשבות, ושלא יזרעו בה בשנת השמיטה.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח
    האם מספיק שנמחה פעם אחת במי שמשתמש בלא רשות' (בתקוה שנצליח להבין מי זה)? אולי לשים שם שלט שאין רשות וכו'.
    הקרקע נמצאת במקום רחוק ממקום מגורינו
    ועלויות משפטיות לריב עם המשתמשים יוכלים לעלות על מחיר הקרקע

  2. אינני יודע. אני חושב שהבירור מי מעבד את האדמה הוק קל וזמין, וזה חשוב גם בשבילכם, בסופו של דבר יום אחד זה אולי יהיה שווה כסף ולמה לאפשר הפקרות כזו? חובה להציג את בעלותכם, זה שלב ראשון, אם תראו שזה כרוך בעלות כספית בויכוחים נדום שוב, אבל דבר ראש8ון תבררו במה מדובר ואם בכלל יש ויכוח…