קביעת יום הוסת

שאלה:

שלום וברכה,
אשה שראתה דם אבל יש כמה ימים טיפטוף חלש ואחרי יומיים שלושה מתחיל זרם חזק ממתי היא מציינת בלוח התחלת וסת כדי לספור ימי הפלגה, חודש, ובינוני, האם מראיה של טיפטוף או מיום החזק?
תודה רבה

תשובה:

גם הטיפטוף הוא חלק מהמחזור, לא מדובר על כתם אקראי, וזה מצוי אגב מאוד, יש נשים שהראייה החזקה אצלם היא רק יום אחד מתוך וסת של חמישה ששה ימים. וסת ממושך יותר בגלל טיפטוף כזה, כדאי לטפל בו, יש גם אמצעים טבעיים וגם תרופתיים לסידור וקיצור ימי וסת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה היתה לגבי ספירת ימי ההפלגה לדוגמא, האם כשהטיפה הראשונה שמטמאה את האשה יצאה, מאותו רגע מתחילים לספור ימי הפלגה או הדימום מתחזק?
    תודה רבה