מתנות לאביונים דרך אתר דין

שאלה:

שלום רב
ברצוני לתרום מתנות לאביונים דרככם . ( אתר דין )
אני באופן אישי מאוד מקפיד לתת כל שנה לאנשים שהם עניים וגם עמלי תורה ולא רק אברכים .
שאלתי : האם מקפידים שמקבלי התרומה יהיו עניים באמת ולא רק עמלי תורה .
והשאלה השנייה : איך הכסף מתחלק כאשר אני נותן עבור בני משפחתי ( אישה + ילדים ) שידוע שיש לתת כל אחד לשני עניים .
ושאלה שלישית : מה הגדרה של עני בזמננו ( לכל השנה ולא רק בפורים ).

תמשיכו לעשות חיל והגדיל תורה ולהאדירה .
תודה מראש .

תשובה:

שלום וברכה

התעכבתי במתן התשובה כדי לברר את הענין בצורה יסודית, ואכן יש הקפדה יתירה מצד הגאון רבי יוסף פליישמן אב"ד נתיבות חיים וראש הכולל לדיינות, באופן אישי, שכל הכסף יגיע רק לאברכים עניים שנזקקים לסיוע באופן מיוחד, ומקיימים בכך את המצוה בצורה הכי מהודרת בעזרת ה'. החלוקה מבחינת מספר הנותנים תהיה כפי שתציין בהערה.

ההגדרה של אביון בפורים שונה משל כל השנה בענין צדקה, אביון הוא יותר נזקק מעני, אביון לשון שתאב לכל דבר, כלומר אדם שבאמת חסר כל.

שתזכו להיות תמיד מהנותנים!