אמירת שלום עליכם בברכת הלבנה

שאלה:

שלום. מנהג נפוץ בברכת הלבנה שאומר לשלושה מחבריו "שלום עליכם" והם עונים "עליכם השלום". ברוב הסידורים כתוב "ויאמר לחברו" לשון יחיד, היינו לחבר אחד. ראיתי מתפלל שאומר לחברו שלוש פעמים "שלום עליכם". האם יש מקור למנהג לומר לשלושה מתפללים שונים? מה הנכון לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

בענין אמירת שלום עליכם בברכת הלבנה יש מנהגים שונים, בטור ורמ"א סי' תכו כתבו שאומר שלוש פעמים לאותו אדם והוא משיב, אולם בדרשות מהר"ח או"ז פ' עקב סי' יט וכן במטה משה סי' תקס ועוד שאומרים לשלושה בני אדם ונראה שכך המנהג הרווח, ואגב בשו"ת ישכיל עבדי ח"ח סי' לח הובא שמנהג הספרדים שכלל לא פונים למישהו פרטי, אלא לכלל הציבור.

חודש טוב ומבורך.